Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Halilağa Mahallesi’nde altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yollar, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oluyor. Eski Kale Yolu güzergâhında yaklaşık iki aydır devam eden çalışmaların tamamlanmaması, bölge halkını mağdur ediyor. Son yağışların ardından çamur ve su birikintileriyle dolan yol, adeta geçilmez hale geldi.

Van’da Yol Sorunu Büyüyor Çamur Deryası… (2)

Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) tarafından yürütülen altyapı çalışmaları kapsamında kazılan yolların uzun süredir onarılmaması, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Özellikle yağışlı havalarda çukurların suyla dolması nedeniyle yolun nerede başlayıp nerede bittiğini anlamak güçleşiyor.Van’da Yol Sorunu Büyüyor Çamur Deryası… (8)

ARAÇLAR ÇUKURLARA SAPLANIYOR

Mahalle sakinleri, yolun mevcut durumunun sürücüler için ciddi bir sorun oluşturduğunu belirtiyor. Özellikle VASKİ tabelasının bulunduğu bölgede araçların sık sık çukurlara düştüğünü ifade eden vatandaşlar, yaşananlara tepki gösterdi.

Yaklaşık iki aydır yolun bu halde olduğunu belirten bir mahalle sakini, “İki aydır bu yol böyle. VASKİ tabelasının olduğu yere her gün bir araç düşüyor. Yetkililerden kimse ilgilenmiyor. Araçlar çukurlara saplanıyor, insanlar mağdur oluyor.” diyerek tepkisini dile getirdi.Van’da Yol Sorunu Büyüyor Çamur Deryası… (7)

Yol üzerinde oluşan derin çukurlar nedeniyle bazı araçların zarar gördüğü, çukurlara saplanan araçların ise çevredeki vatandaşların yardımıyla çıkarıldığı belirtiliyor.Van’da Yol Sorunu Büyüyor Çamur Deryası… (5)

Müdür Yeşilova’dan okullara ziyaret
Müdür Yeşilova’dan okullara ziyaret
İçeriği Görüntüle

ÖĞRENCİLER VE VELİLER DE MAĞDUR

Yolun bozuk olması yalnızca sürücüleri değil, bölgedeki yayaları da etkiliyor. Özellikle öğrenciler ve veliler, çamurla kaplanan yolda yürümekte zorlanıyor.Van’da Yol Sorunu Büyüyor Çamur Deryası… (3)

Akşam saatlerinde görüş mesafesinin azalmasıyla birlikte suyla dolan çukurların fark edilmesinin zorlaştığını belirten mahalle sakinleri, olası kazalara karşı endişeli.

Van’da Yol Sorunu Büyüyor Çamur Deryası… (6)

“YOL BİR AN ÖNCE YAPILSIN”

Altyapı çalışmalarına karşı olmadıklarını belirten mahalle sakinleri, asıl tepkilerinin çalışmaların uzaması ve kazılan yolların onarılmamasına yönelik olduğunu söylüyor. Vatandaşlar, en azından çalışmalar tamamlanana kadar yolun güvenli hale getirilmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını istiyor.Van’da Yol Sorunu Büyüyor Çamur Deryası… (1)

Yağışlı havalarda çamur ve su birikintileriyle mücadele etmek zorunda kalan mahalle sakinleri, yaklaşık iki aydır devam eden mağduriyetin daha fazla uzamasını istemiyor.

Muhabir: YAKUP TAŞ