Van’da hayır kermesleri açıldı!
Van’da hayır kermesleri açıldı!
İçeriği Görüntüle

Çevre kirliliğine ve ciddi su israfına neden olan altyapı arızası, vatandaşların yoğun şikayetleri sonrası VASKİ ekiplerince giderildi.

Patlak nedeniyle cadde boyunca akan tonlarca temiz su, hem esnafı hem de yayaları zor durumda bırakmıştı. Geçişin neredeyse imkânsız hale geldiği Erzurum Sokak’ta, onarım sonrası su akışı durduruldu ve yol yeniden yayalar için kullanılabilir hale geldi.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Mahalle sakinleri, arızayı defalarca Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (VASKİ) bildirdiklerini belirtmiş, ancak günlerce müdahale edilmemesinden dolayı tepkilerini dile getirmişti.

Su gibi kritik bir kaynağın boşa akmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden vatandaşlar, özellikle kuraklık tehdidinin konuşulduğu bu günlerde yaşanan gecikmeye dikkat çekmişti.

MÜDAHALE SÜRELERİ KISALTILSIN

Sorunun çözülmesinden memnun olduklarını belirten vatandaşlar, benzer durumların tekrar yaşanmaması için acil müdahale ekiplerinin daha etkin ve hızlı çalışması gerektiğini vurguladı. Özellikle kent merkezindeki altyapı sorunlarına daha duyarlı ve önleyici yaklaşım çağrısı yapıldı.

Muhabir: FURKAN ERSÖZ