Van Gölü kıyılarında açan badem ve kayısı ağaçlarının çiçekleriyle süslenen Çarpanak sahili, doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Son yıllarda dikkatleri üzerine çeken “saklı cennet”i görmeye gelen ziyaretçiler geride kötü bir manzara bırakıyor.

Tuşba ilçesi Çitören Mahallesi sınırlarındaki kıyılar, ilkbaharda doğanın canlanmasıyla seyrine doyum olmayan güzelliğe bürünüyor.
Çiçek açan badem ve kayısı ağaçlarının, Çarpanak Adası, Süphan Dağı, Van Gölü'nün ve gökyüzünün maviliğiyle bütünleştiği kıyılar, doğaseverleri ve fotoğraf tutkunlarını cezbediyor.
Bölgeye gelen ziyaretçiler doğayla iç içe zaman geçirme fırsatı bulurken, fotoğraf tutkunları da ortaya çıkan manzarayı görüntülemeye çalışıyor.
RENGARENK MANZARAYA GÖLGE DÜŞÜREN KARELER
Sosyal medyanın da etkisiyle her hafta sonu ziyaretçi akınına uğrayan Çarpanak, bilinçsiz vatandaşların geride bıraktığı atıklar nedeniyle güzelliğini yitiriyor.

Sahilde çöp yığınları oluşurken, araçların tarım arazilerini hunharca kullanması da bölge halkının tepkisine yol açtı.
DUYARSIZ ZİYARETÇİLER ARDINDA TONLARCA ÇÖP BIRAKTI
1 Mayıs ile birleşen hafta sonu tatilinde ziyaretçi akınına uğrayan bölgede geriye çöp yığınları kaldı. Bu tarihi ve doğal mekânın bu kadar bilinçsiz kullanılması tepkilere yol açtı.

Eşsiz manzarayı görmek için gelen duyarlı vatandaşlar, “En güzel temizlik kirletmemektir. Van Gölü sahilleri ve adalarına bırakılan çöpler, hem çevre sağlığını hem de insan sağlığını tehdit ediyor.” diyerek tepki gösterdi.

BELEDİYELERE ÇAĞRI
Ziyaretçiler, Tuşba ve Büyükşehir belediyelerinin bölgede temizlik, denetim ve bilinçlendirme çalışması yapması gerektiğini belirterek yetkililere seslendi.







