Van Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen doğa yürüyüşünde koca çınarlar, rehberler eşliğinde Gevaş İlçesi Altınsaç mahallesine gitti.

Sabah saatlerinde ücretsiz servislerle Gevaş İlçesi Altınsaç mahallesine gelen vatandaşlar burada, Van Gölü koylarını ve tarihi Altınsaç Kilisesini gezerek rehberlerden bilgi aldı.Van’ın Koca Çınarları Altınsaç Koyunu Gezdi (1)

60 yaş ve üzeri vatandaşların fiziksel durumları göz önünde bulundurularak hazırlanan yaklaşık 5 kilometrelik güzergahı "kolay-orta" zorluk seviyesinde, katılımcıları yormadan doğal ve tarihi güzelliklerini keşfetmelerine imkân sundu.

Van'da ağıldan koyun çalan hırsız yakalandı!
Van'da ağıldan koyun çalan hırsız yakalandı!
İçeriği Görüntüle

Rehberlerden tarihi yapılar ve kültürel mirası hakkında detaylı bilgiler alan vatandaşlar burada eşsiz Van Gölü manzarasında bol bol hatıra fotoğrafları çekti.

Daha sonra verilen çeşitli ikramların ardından etkinlik sona erdi.Van’ın Koca Çınarları Altınsaç Koyunu Gezdi (3)

BİR SONRAKİ GEZİ TARİHİ ŞAMRAN KANALINA OLACAK

“Yürüdükçe Hatırlarız Doğa Yürüyüşleri Projesi” kapsamında farklı rotalarla devam edecek etkinliklerin bir sonraki rotası Şamran kanalına gerçekleştirilecek.Van’ın Koca Çınarları Altınsaç Koyunu Gezdi (4)

Tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilecek yürüyüşe katılmak isteyen vatandaşlar, 0501 756 28 82 numaralı hat üzerinden kayıt oluşturabilecekleri gibi, duyurulan kare kodlar aracılığıyla oluşturulan dijital gruplar üzerinden de detaylı bilgi alabilecek.

Kaynak: VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ