Bakan Fidan’dan İspanya’daki tren kazası için taziye mesajı
Bakan Fidan’dan İspanya’daki tren kazası için taziye mesajı
İçeriği Görüntüle

Van’da çevre temizliği konusunda yaşanan sorunlar tepki toplamaya devam ediyor. Şehrin merkezinin yanı sıra, ana caddelerden ara sokaklara kadar birçok noktada karşılaşılan kirlilik görüntüleri, kent sakinlerinin tepkisini çekiyor.

Van’ın yaklaşık 50 merkez mahallesinde, 100 ana arterinde ve binlerce cadde, sokak ve ara sokağında benzer görüntülerin bulunduğunu dile getiren vatandaşlar, çevre temizliğinin kent genelinde daha düzenli ve kapsamlı yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Özellikle çöp birikintileri, çevreye atılan atıklar ve bakımsız alanların şehir estetiğini olumsuz etkilediğine dikkat çeken vatandaşlar, temizlik çalışmalarının yalnızca ana caddelerle sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı.

Van’ın Sokakları Çöplüğe Döndü Belediyeler Nerede

BELEDİYELERE TEMİZLİK ÇAĞRISI

Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu, Edremit ve Tuşba belediyelerinin sorumluluk alanlarındaki temizlik çalışmalarının daha etkin yürütülmesini isteyen vatandaşlar, kent genelinde kapsamlı bir temizlik seferberliği başlatılması gerektiğini belirtti.

Vatandaşların tepkisi yalnızca belediyelere yönelik hizmet beklentisiyle sınırlı kalmadı. Çevre kirliliğinin önlenmesi için toplumun da daha duyarlı olması gerektiğine dikkat çekilirken, hem belediyelerin temizlik çalışmalarını artırması hem de vatandaşların çevreyi koruma konusunda sorumluluk alması istendi.

“BU ŞEHRİ UZAYLILAR MI TEMİZLEYECEK?”

Şehrin birçok noktasında benzer manzaraların yaşandığını belirten vatandaşlar, “Şehrin çarşılarında, merkez mahallelerinde, ana arterlerinde ve binlerce cadde, sokak ve ara sokağında bu kirlilik görüntülerinden binlercesi var. Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu, Edremit ve Tuşba belediyeleri nerede? Bu şehri uzaylılar mı temizleyecek?” dedi.

Vatandaşlar, Van’ın daha temiz, düzenli ve yaşanabilir bir kent olması için belediyelerin temizlik çalışmalarını artırmasını ve kirliliğin yaşandığı noktalara kalıcı çözümler üretilmesini beklediklerini vurguladı.

Muhabir: HAŞİM TOSUN