7 Ekim 2023’ten bu yana siyonist işgal rejiminin soykırım uyguladığı Gazze’ye yönelik dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Van’da da yardım çalışmaları sürüyor. Yetişkinlerin yanı sıra çocuklar da Gazze'de yaşanan vahşete sessiz kalmıyor.
Peygamber Sevdalıları Derneği Tuşba Temsilciliği yaz Kur’an kursu öğrencileri, biriktirmiş oldukları harçlıklarını Gazze'deki yetim ve muhtaçlar için bağışlayarak örnek bir davranış sergilediler.
Peygamber Sevdalıları Tuşba Temsilciliği’ne giderek öğrencilerden bağışlarını teslim alan Van Umut Kervanı İnsani Yardım Derneği Başkanı Sedat Vatan, çocukların duyarlılığını takdir ettiklerini belirtti. Vatan, “Burada öğrenim gören güzel kızlarımız Gazze duyarlılığı nedeniyle kendi aralarında para biriktirmişler ve inşallah bunları Gazze’ye gönderecekler. Bizler de Van Umut Kervanı Derneği olarak bu altın gibi kızlarımızın kumbaralarını Allah nasip ederse en yakın zamanda Gazze’ye göndererek akranlarına gıda ve giyim olarak ulaştıracağız. Rabbim böyle gençlerimizin sayısını çoğaltsın. Rabbim hepsinden razı olsun. Gazze’ye olan yardımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu vesileyle de tüm kardeşlerimizden Gazze adına destek bekliyoruz.” dedi.
Kumbaralarında biriktirdikleri parayı teslim eden çocuklar da “Filistin’deki kardeşlerimiz için kumbarada biriktirdiğimiz paraları yemek, su almaları için onlara gönderiyoruz. Yaz ayında kendimize dondurma veya bir şeyler almak yerine Filistin’deki kardeşlerimize gönderdik. Onlar kendilerine yiyecek, içecek, su alsınlar. Kavurucu bir sıcak var, barınacak bir yerleri yok. İsrail onları bombalıyor biz de onların barınabilmesi için para gönderdik.” diyerek duygularını dile getirdi.
“BOYKOT ETMEYİ DE UNUTMUYORUZ”
Boykota da dikkat çeken çocuklar Müslümanlara şu şekilde seslendi: “Filistin’deki kardeşlerimize yardım etmeye devam ediyoruz. Boykot etmeyi de unutmuyoruz. İsraillilerin ürünlerini kullanmamaya özen gösteriyoruz. Bu şekilde Filistinli kardeşlerimize daha çok yardım yapmış oluyoruz.”