Toplumda büyük yankı uyandıran bu çağrı, özellikle yaz aylarında artan düğün organizasyonları sırasında yaşanan üzücü olaylara karşı önemli bir farkındalık oluşturdu.
Eminpaşa Mahalle Muhtarı Mesut Irmak, yaptığı açıklamada, “Sevincimizi gözyaşına, eğlencemizi yasa çevirmeyelim. Düğünlerde silah sıkmak bir gelenek değil, bir tehlikedir. Her sene ülke genelinde onlarca can, maganda kurşunları yüzünden hayatını kaybediyor. Bu acıların bir daha yaşanmaması için hep birlikte duyarlı olalım. Bugüne kadar hiç kimse havaya silah sıktı diye kahraman olmadı! Fakat katil olup hapse giren çok oldu. Düğünlerde mutluluk ve sevinçleriniz bir başkasının üzüntüsü olmasın” ifadelerine yer verdi.
Eminpaşa Mahalle Muhtarı Mesut Irmak’ın bu duyarlılığı, birçok sosyal medya kullanıcısı ve vatandaş tarafından takdirle karşılandı.