Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu yaptığı açıklamada, İran’a en yakın ilçe olan Başkale’nin milyonlarca metrekarelik yaylalarıyla küçükbaş hayvancılığın merkezi konumunda bulunduğunu ifade ederek, “Ne yazık ki bugüne kadar ilçede kayda değer bir gelişme yaşanmadı. Bütün umutlar, açılması beklenen Gelincik Sınır Kapısı’na bağlanmış durumda” dedi.

Başkale’nin asıl zenginliğinin doğası ve kültürel mirası olduğuna dikkat çeken Kandaşoğlu, “İlçenin en büyük hazinesi; peri bacaları ve tarihi kiliselerdir. Fakat maalesef bu değerlerimizi de tam anlamıyla tanıtamadık. İlçe uzun süredir gelişememenin ve göç vermenin sıkıntısını yaşamaktadır” ifadelerini kullandı.

Müdür Aras, Motorlu Taşıt Sürücü Kursu'nu inceledi
Müdür Aras, Motorlu Taşıt Sürücü Kursu'nu inceledi
İçeriği Görüntüle

Kandaşoğlu, kendisini ziyaret eden Başkale Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle ilçenin mevcut durumunu detaylı bir şekilde değerlendirdiklerini belirterek, “İnşallah bundan sonra ilçenin tüm sorunlarını tek tek takip ederek yetkili mercilere ulaştıracaklardır. Bu nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: Vanolay - Haber Merkezi