Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan resmi ilanlar ile üniversite bünyesinde istihdam edilmek üzere akademik personel, araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi alımı yapılacak. Başvuru şartları ve kontenjanlar açıklandı.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ VE ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ALIMI

İlana göre üniversitenin akademik birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu,10.07.2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve 09 Kasım 2018 tarihli ve 30590 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümleri uyarınca Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alınacak.

SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

Ağrı Ibrahim Çeçen Sınav Takvimi

KONTENJANLAR VE BÖLÜMLER

Ağrı Ibrahim Çeçen Sınav Takvimi1

ARAŞTIRMA VE ÖĞRETİM GÖREVLİSİ İÇİN İSTENEN ŞARTLAR NELER?

Üniversite yaptığı açıklamada Araştırma ve Öğretim Görevlisi başvuruları için gereken şartları şöyle sıraladı:

1- 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2- ALES’ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen Merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eş değerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin başvuru belgeleri ekinde muafiyet durumlarını kanıtlamaları halinde ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

3- Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyet notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliğinin belirlenmesinde Yükseköğretim Kurulunun eşdeğerlik tablosu kullanılacaktır.

ARAŞTIRMA VE ÖĞRETİM GÖREVLİSİ İÇİN İSTENEN ÖZEL ŞARTLAR!

Üniversitenin Araştırma ve Öğretim Görevlisi başvuruları için istediği özel şartlar ise şunlar: 

1) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranır.

2) Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak gerekir. Devlet yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi öğrencisi olmak şartı aranır.

KİMLER BU ŞARTLARDAN MUAF SAYILIYOR?

1- Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, (Değişik ibare: RG-3/3/2022-31767) 7’inci maddenin dördüncü ve beşinci fıkraları kapsamındaki öğretim görevlisi kadrolarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz.

2- Meslek yüksekokullarının, bu Yönetmeliğin 6. maddesinin dördüncü fıkrası kapsamındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

ARAŞTIRMA VE ÖĞRETİM GÖREVLİSİ İÇİN İSTENEN BELGELER

Öğretim Görevlisi (Ders Verecek) Kadrolarına Başvuracak Adaylardan İstenen Belgeler

Öğretim görevlileri için aranan genel şartlar ve özel şartlar ile ilanda belirtilen diğer koşullara sahip adaylar aşağıdaki belgeleri eksiksiz şekilde hazırlamaları gerekir.

1- Başvuru Formu (https://www.agri.edu.tr/detail.aspx?id=916&bid=265&tid=7)

2- Özgeçmiş,

3- ALES sonuç belgesi,

4- Yabancı Dil Sonuç Belgesi. (Eşdeğerliliği ÖSYM tarafından kabul edilen sınavların aslı veya onaylı örneği) (Lisans Programları ve Uygulamalı Birim Öğretim Görevlisi Başvuruları İçin İstenen Belgedir.)

5- Lisans/ Yüksek Lisans/ Doktora Diplomalarının (yurt dışından alınmış ise Denklik belgesinin) aslı veya onaylı örneği ya da e- Devletten alınmış karekodlu mezuniyet belgesi,

6- Lisans transkripti (elektronik imzalı, aslı, resmi kurumlarca onaylı veya e-Devletten alınmış karekodlu belge olması gerekmektedir.)

7- Nüfus cüzdanı fotokopisi,

8- Son altı ay içerisinde çekilmiş iki (2) adet fotoğraf,

9- Erkek adaylar için askerlikle ilgili terhis, tecilli veya muaf olduğuna dair askerlik belgesi,

10- Adli Sicil Kaydı Belgesi,

11- Alanında Onaylı İş Tecrübe Belgesi (istenmişse);

a- Karekodlu, Islak imzalı veya elektronik imzalı İş Tecrübe Belgesi ve SGK Hizmet Döküm Belgesi veya

b- Halen bir kamu kurumunda çalışmakta olanlar ile kamu görevinden ayrılmış olanlar ıslak imzalı ve mühürlü veya e-Devlet HİTAP Hizmet Döküm Belgesi.

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ İÇİN İSTENEN BELGELER

Araştırma görevlileri için aranan genel şartlar ve özel şartlar ile ilanda belirtilen diğer koşullara sahip adayların aşağıdaki belgeleri eksiksiz şekilde hazırlamaları gerekir.

1- Başvuru Formu (https://www.agri.edu.tr/detail.aspx?id=916&bid=265&tid=7)

2- Özgeçmiş,

3- ALES sonuç belgesi,

4- Yabancı Dil Sonuç Belgesi. (Eşdeğerliliği ÖSYM tarafından kabul edilen sınavların aslı veya onaylı örneği)

5- Yüksek Lisans veya Doktora öğrencilik durumları için; güncel tarihli resmi (e-Devletten alınmış karekodlu, elektronik imzalı, aslı veya resmi kurumlarca onaylanmış ıslak imzalı ve mühürlü olmalıdır.) öğrenci belgesi ve transkripti (e-Devletten alınmış karekodlu, elektronik imzalı, aslı veya resmi kurumlarca onaylanmış ıslak imzalı ve mühürlü olmalıdır.)

6- Lisans/ Yüksek Lisans/ Doktora Diplomalarının (yurt dışından alınmış ise Denklik belgesinin) aslı veya onaylı örneği ya da e-Devletten alınmış karekodlu mezuniyet belgesi

7- Lisans transkripti (elektronik imzalı, aslı, resmi kurumlarca onaylı veya e-Devletten alınmış karekodlu belge olması gerekmektedir.)

8- Nüfus cüzdanı fotokopisi,

9- Son altı ay içerisinde çekilmiş iki (2) adet fotoğraf,

10- Erkek adaylar için askerlikle ilgili terhis, tecilli veya muaf olduğuna dair askerlik belgesi,

11- Adli Sicil Kaydı Belgesi,

12- Bir kamu kurumunda çalışmakta olanlar ile kamu görevinden ayrılmış olanlar için ıslak imzalı ve mühürlü veya e-Devlet HİTAP Hizmet Döküm Belgesi.

AKADEMİK PERSONEL DE ALINACAK (PROFESÖR, DOÇENT VE DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ)

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğü yayınladığı ikinci ilanda akademik personel (Profesör, Doçent Ve Doktor Öğretim Üyesi) alımı yapacağını da duyurdu.

KONTENJANLAR

Ağrı Ibrahim Çeçen Kontenjanlar

BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Akademik personel alımı başvuruları 4 Kasım’da başlamış olup 18 Kasım Pazartesi günü mesai bitimine kadar devam edecek. İlanla ilgili tüm bilgilere üniversitenin https://www.agri.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

AKADEMİK PERSONEL BAŞVURUSU İÇİN İSTENEN BELGELER

Adayların (https://www.agri.edu.tr/detail.aspx?id=1001&bid=265&tid=7) adresinde bulunan öğretim üyesi başvuru formunu doldurarak ekinde;

Muş ve Bitlis’te elektrik kesintisine dikkat! Muş ve Bitlis’te elektrik kesintisine dikkat!
  • Özgeçmiş,
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi,
  • Fotoğraf iki (2) Adet,
  • Askerlik Durum Belgesi (aslı veya e-Devletten alınmış karekodlu),
  • Adli Sicil Kaydı Belgesi (aslı veya e-Devletten alınmış karekodlu),
  • Hizmet Belgesi [(Bir kamu kurumunda çalışmakta olanlar ile kamu görevinden ayrılmış olanlar için ıslak imzalı ve mühürlü veya e-Devlet HİTAP Hizmet Döküm Belgesi.)
  • Öğrenim Belgeleri (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora veya Uzmanlık Belgesi, Doçentlik Belgesi) aslı veya e-Devletten alınmış karekodlu (Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması şarttır.),
  • Yabancı Dil Belgesi [(aslı veya e-Devletten alınmış karekodlu) (Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Başvuran Adaylar İçin)],
  • Mal Bildirim Beyannamesi (Kurum Dışı Başvurular İçin),
  • AİÇÜ Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru İçin Gerekli Koşullar ve Uygulama Esasları Puanlama Tablosu (aday tarafından doldurulup imzalanacaktır.),
  • Yayın Listesi.

Yukarıda istenen belgeler ile birlikte 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği, Üniversite Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru İçin Gerekli Koşullar ve Uygulama Esasları gereğince hazırlanan bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 1 (bir) adet fiziki dosya ve beraberinde;

1- Profesör kadrosu için 6 (altı) adet, Doçent kadrosu için 4 (dört) adet dijital dosya (Flashdisk) ile birlikte Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta ile müracaat etmeleri gerekmekte.

2- Doktor Öğretim Üyesi kadrosu için 4 (dört) adet dijital dosya (Flashdisk) ile birlikte ilgili Fakülteye/Yüksekokula/Meslek Yüksekokuluna şahsen veya posta ile müracaat etmeleri gerekmekte.

Ayrıca Üniversite tarafından oluşturulacak olan ön değerlendirme komisyonunun olumlu raporu ve Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru İçin Gerekli Koşullar ve Uygulama Esaslarında belirlenen puanı almış olmak.

Kaynak: Vanolay - Haber Merkezi