VAN OLAY - Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nin son verilerine göre, Türkiye ve yakın çevresinde son 24 saatte 150'yi aşkın deprem kaydedildi. Balıkesir'in Sındırgı ve Malatya'nın Pütürge ilçelerinde 3.6 büyüklüğüne varan depremler dikkat çekerken, Ege Denizi'nde Midilli açıklarında da 3.4 büyüklüğünde sarsıntı yaşandı.

Balikesirde 47 Buyuklugunde Deprem Sindirgida Sarsintilar Durmuyor

BALIKESİR'DE YOĞUN DEPREM AKTİVİTESİ

Son 24 saatte Balıkesir'in Sındırgı ilçesi ve çevresinde kayda değer bir deprem aktivitesi yaşandı. Bölgede 08 Ekim sabah 10:17'de 3.6 büyüklüğünde Yaylacık-Sındırgı'da, 05:58'de Aktas-Sındırgı'da 3.2 büyüklüğünde ve 09:24'te yine Aktas-Sındırgı'da 2.5 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Sındırgı bölgesi son 24 saatte 50'yi aşkın depremle en aktif bölgelerden biri oldu.

MALATYA'DA 3.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 07:29'da Gündeger-Pütürge'de 3.6 büyüklüğünde ve 06:00'da Bolukkaya-Pütürge'de 3.6 büyüklüğünde depremler kaydedildi. Bölgede derinlikleri 5.0 km ile 20.8 km arasında değişen çok sayıda artçı deprem meydana geldi.

Rize'de 9 Ekim Perşembe Elektrik Kesintisi: İlçe İlçe, Mahalle Mahalle Kesinti Planı
Rize'de 9 Ekim Perşembe Elektrik Kesintisi: İlçe İlçe, Mahalle Mahalle Kesinti Planı
İçeriği Görüntüle

Balikesir Sindirgida 49 Buyuklugunde Deprem Istanbulda Da Hissedildi

EGE DENİZİ'NDE MIDILLİ AÇIKLARINDA DEPREMLER

Ege Denizi'nde Midilli Adası açıklarında 09:02'de 3.4 büyüklüğünde, 09:20'de 3.0 büyüklüğünde ve 09:05'te 2.8 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Bölgedeki deprem aktivitesi sabah saatlerinde yoğunlaştı.

DİĞER ÖNEMLİ DEPREMLER

- Kütahya'nın Simav ilçesinde 03:08'de Yemişli-Simav'da 3.2 büyüklüğünde deprem

- Elazığ'da çeşitli büyüklüklerde depremler

- Marmara Denizi'nde 2.0 büyüklüğüne varan sarsıntılar

- Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde 2.2 büyüklüğünde deprem

VATANDAŞLARA DEPREM UYARILARI

Kandilli Rasathanesi yetkilileri, özellikle aktif fay hatları üzerinde bulunan bölgelerde yaşayan vatandaşların deprem tedbirlerini gözden geçirmeleri gerektiğini belirtti. Deprem anında sakin kalmak, sabitlenmemiş eşyalardan uzak durmak ve güvenli alanlara geçmek hayati önem taşıyor. Deprem sonrası için acil durum çantası bulundurulması ve aile afet planı yapılması tavsiye ediliyor.

Kaynak: KASIM KEKLİK - VAN OLAY