Öğrencilerin okuma kültürünü geliştirmek, kitapla bağlarını güçlendirmek ve okuduğunu anlama becerilerini artırmak amacıyla düzenlenen yarışmaya 297 öğrenci katıldı.

Van’da yerli malı sergisi ve gösteriler ilgi gördü
Van’da yerli malı sergisi ve gösteriler ilgi gördü
İçeriği Görüntüle

Belirlenen merkezde yapılan sınavda öğrenciler, yarışma kapsamında okutulan kitaplara ilişkin soruları yanıtladı. Yarışma süreci, öğrencilerin kitaplara olan ilgisini artırırken aynı zamanda düzenli okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasına da önemli katkı sundu.

İlçe ayağı sonunda, kendi kategorilerinde birinci olan öğrenciler, ilçeyi temsilen yapılacak il sınavına katılmaya hak kazanacak. Yarışma sonuçlarının önümüzdeki günlerde açıklanması planlanıyor.

Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin akademik ve kültürel gelişimlerini destekleyen Kitap Van Projesinin istikrarlı bir şekilde sürdürülmeye devam edileceğini belirtti.

Kaynak: HACI YILMAZ- HABER MERKEZİ