Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tarihi bir dayanışma örneği sergilendi. Gazze’ye insani yardım taşıyan Özgürlük Filosu’na yönelik siyonist saldırının ardından, tüm siyasi partiler tek yürek olarak harekete geçti. Meclis Genel Kurulu’nda, Türkiye’den üç milletvekilinin de bulunduğu filoya yapılan saldırıyı kınayan tezkere oybirliğiyle kabul edildi. Bu karar, hem Türkiye’nin vatandaşlarına yönelik saldırılara karşı kararlılığını hem de Gazze halkının direnişine verilen güçlü desteği bir kez daha ortaya koydu.
GAZZE HALKINA ZULÜM, İNSANLIĞA SALDIRI
Tezkerede, uzun süredir İsrail’in acımasız ablukası altında yaşam mücadelesi veren Gazze halkının, iki yıldır soykırımcı Netanyahu hükümetinin katliamlarına maruz kaldığı hatırlatıldı. Açıklamada, “Gazze halkına insani yardım ulaştırmak, hukuksuz ablukayı kırmak ve yaşanan soykırıma dikkat çekmek amacıyla 44 ülkeden yüzlerce aktivist ve 50’den fazla gemiyle yola çıkan Sumud Filosu insanlığın sesi olmuştur” denildi.
VİCDAN GEMİSİNE SALDIRI TÜRKİYE’YE YAPILMIŞTIR
İsrail’in uluslararası sularda Vicdan Gemisi’ne yaptığı saldırı, Meclis tezkeresinde “Türkiye’ye yapılmış bir saldırı” olarak nitelendirildi. Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca ve Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan’ın da aralarında bulunduğu 21 Türk vatandaşının alıkonulması, “uluslararası hukuk ihlali” olarak kayda geçti.
“HESABINI ULUSLARARASI MAHKEMELERDE SORACAĞIZ”
Tezkerede, tüm milletvekillerinin ortak imzasıyla, İsrail’e karşı en sert ifadelerle uyarı yapıldı:
“Milletvekillerimizin ve vatandaşlarımızın kötü muamele görmemeleri, derhal serbest bırakılmaları gerekir. İsrail’in işlediği tüm suçların hesabını uluslararası mahkemelerde soracağız.”
TBMM, tüm siyasi partilerin desteğiyle yayımladığı bildiride, Filistin halkına desteğini yineledi ve uluslararası kamuoyuna, “Artık sessiz kalmayın, sesinizi yükseltin” çağrısında bulundu.