Üniversite öğrencileri başta olmak üzere birçok vatandaşın katılım göstermesi beklenen eylem, Rojin'in yaşam hakkının elinden alınmasına karşı bir sessiz çığlık olması hedefleniyor.
21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 27 Eylül 2024'te kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kaybolmuş, 19 gün sonra, 15 Ekim’de Van Gölü kıyısında cansız bedeni bulunmuştu.
Adli Tıp Kurumu’nun geçtiğimiz aylarda tamamladığı raporda, Rojin’in bedeninin mahrem bölgelerinde iki farklı erkeğe ait DNA izine rastlandığı açıklandı. Bu gelişme, Rojin’in ölümüne dair ciddi bir cinsel saldırı şüphesini de beraberinde getirerek kamuoyunda büyük infial yarattı.
Rojin’in babası Nizamettin Kabaiş, kızının ölümünün ardından verdiği adalet mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Geçen yıl aynı dönemlerde üniversite hayalini gerçekleştiren kızının bugün bir mezarı başında anılıyor olması, aile ve kamu vicdanında derin yaralar açtı.
Bugün Van YYÜ önünde yapılacak olan oturma eyleminin yoğun ilgi görmesi bekleniyor.