Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yollarda çalışmalarını sürdürüyor.
EN FAZLA KAPANMA BAHÇESARAY’DA
Verilere göre en fazla kapanan yolun bulunduğu ilçe Bahçesaray oldu. İlçede 19 mahalle ve 52 mezra yolu olmak üzere toplam 71 yerleşim yerinin yolu kapalı durumda.
Bahçesaray’ı, Gürpınar (Kırkgeçit) bölgesi 44 yerleşim yeri ile takip ederken, Çatak’ta 28, Muradiye ve Erciş’te ise 3’er yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapalı.
BAZI İLÇELERDE YOL SORUNU YOK
Öte yandan Çaldıran, Edremit, Gevaş, İpekyolu, Özalp, Saray ve Tuşba ilçelerinde kapalı mahalle veya mezra yolu bulunmadığı bildirildi.
ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT
Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde çığ tehlikesinin sürdüğünü belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Ekiplerin, kapanan yolları en kısa sürede ulaşıma açmak için yoğun çaba sarf ettiği ifade edildi.




