Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Van ve ilçelerinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının yer yer 1,5 ila 2 metreye ulaştığı belirtildi.
Van Valiliği , özellikle eğimli ve dik yamaçlarda ciddi çığ riski bulunduğuna dikkat çekilerek, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların ve doğa faaliyetlerinde bulunacakların tedbirli olması istendi.
Ayrıca Perşembe günü (22.01.2026) itibarıyla hava sıcaklıklarının 5 ila 7 derece artarak mevsim normalleri civarına yükselmesinin, mevcut kar örtüsünü daha da riskli hale getireceği vurgulandı. Sıcaklık artışına bağlı olarak çığ tehlikesinin artabileceği ifade edildi.
Van Valiliği, başta kırsal bölgeler olmak üzere yüksek rakımlı alanlarda zorunlu olmadıkça bulunulmaması, çığ riski taşıyan güzergâhlarda dikkatli olunması çağrısında bulundu.





