Van Gölü farkındalığı için lise öğrencileriyle buluşma
Van Gölü farkındalığı için lise öğrencileriyle buluşma
İçeriği Görüntüle

Olay, dün akşamüstü saatlerinde Van Sahil Yolundaki bataklık bir bölgede meydana geldi. Görgü tanıklarının ihbarı üzerine olay yerine gelen AFAD ekipleri, bataklığa saplanan turistleri kurtardı.

Edinilen bilgilere göre, Van’a gezmek amacıyla gelen iki kadın turist, gün batımını izlemek için Van Gölü kıyısına gitti. Ancak farkında olmadan bataklık zemine giren turistler, hareket ettikçe daha da saplanarak çıkamaz hale geldi. Kendi çabalarıyla kurtulmayı başaramayan turistler, yardım istedi.

AFAD EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ

İhbar üzerine bölgeye AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, özel ekipmanlarla yürütülen yaklaşık 30 dakikalık çalışma sonucunda iki kadını saplandıkları yerden çıkardı. Turistlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Yetkililer, Van Gölü çevresindeki bataklık alanlara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Vanolay - Haber Merkezi