Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin 5 ay süren fiziki ve teknik takibi sonucunda, yasal araç kiralama sitelerinin sahtelerini oluşturarak vatandaşları oltalama (phishing) yöntemiyle dolandıran şüpheliler tespit edildi.
Operasyon kapsamında Van’ın da dahil olduğu 29 ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Van’da belirlenen adreslere yapılan operasyonlarda şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.
2,2 MİLYAR LİRALIK HESAP HAREKETLİLİĞİ
Yürütülen soruşturmada şüphelilere ait banka hesaplarında 2 milyar 232 milyon 735 bin 866 lira tutarında hareketlilik tespit edildi. Bu rakam, dolandırıcılık ağının boyutunu gözler önüne serdi.
Adreslerde yapılan aramalarda ise 2 ruhsatsız tabanca ve şarjör, 2 pompalı av tüfeği, çok sayıda fişek, 4 uyuşturucu hap, çok sayıda dijital materyal ve SIM kart ele geçirildi.
56 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Gözaltına alınan 68 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Şüphelilerden 56’sı tutuklanırken, 12 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında işlemler sürerken, emniyet yetkilileri “Suç ve suçlularla etkin mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” açıklamasında bulundu.
Yetkililer, özellikle internet üzerinden araç kiralama işlemi yapacak vatandaşların site adreslerini dikkatle kontrol etmeleri, resmi ve bilinen platformları tercih etmeleri, şüpheli durumlarda ivedilikle emniyete başvurmaları gerektiğini belirtti.



