Özellikle Van’ın Bahçesaray, Çatak, Gevaş ve Gürpınar ilçelerinde, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren etkisini artırması beklenen yağışlar için sarı kodlu meteorolojik uyarı yayımlandı.

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler Van’da anıldı
6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler Van’da anıldı
İçeriği Görüntüle

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, yüksek kesimlerde kuvvetli kar yağışı, zaman zaman karla karışık yağmur, düşük rakımlı alanlarda ise kuvvetli sağanak yağış görülebilir. Bu durumun, başta kırsal bölgeler olmak üzere Van genelinde günlük yaşamı olumsuz etkileyebileceği ifade ediliyor.

OLASI RİSKLER NELER?

Meteoroloji, Van ve çevresinde yüksek ve eğimi dik yamaçlarda çığ tehlikesi, kar savrulması ve tipi nedeniyle görüş mesafesinde azalma, ani yağışlar sonucu sel, su baskını ve heyelan, ulaşımda aksamalar yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14. Bölge Müdürlüğü, özellikle yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşların ve sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmalarını, zorunlu olmadıkça riskli güzergâhları kullanmamalarını önerisinde bulundu. Ayrıca çığ riski bulunan bölgelerde gerekli önlemlerin alınması büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Muhabir: FURKAN ERSÖZ