Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta okullara yönelik düzenlenen saldırılar sonrası, Türkiye genelinde eğitim kurumlarının güvenliği yeniden gündeme geldi. Yaşanan gelişmelerin ardından Van’da dikkat çeken bir uygulama hayata geçirildi.

Van YYÜ’de Bologna süreci ve kalite semineri düzenlendi
Van YYÜ’de Bologna süreci ve kalite semineri düzenlendi
İçeriği Görüntüle

KIRSAL OKULLARDA KORUCU DÖNEMİ

Van’da özellikle kırsal mahalle ve köy okullarında güvenliği artırmak amacıyla güvenlik korucuları görevlendirilmeye başlandı. Uygulamanın, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda yürütüldüğü, yerel mülki idare amirliklerinin denetiminde sürdürüldüğü vurgulandı.

Edinilen bilgilere göre, ulaşımı zor ve güvenlik birimlerine uzak bölgelerde bulunan okullarda bundan böyle korucular görev alacak. Özellikle sabah giriş-çıkış saatlerinde ve ders saatleri boyunca okul çevresindeki güvenlik korucular tarafından sağlanacak.

Van ve Türkiye genelinde uzun süredir dile getirilen güvenlik sorununa çözüm bulunması beklenirken, ilk etapta kentte güvenlik korucuları okullarda göreve başladı.

Muhabir: HACI YILMAZ