Cumhuriyet Halk Partisi, 38’inci Olağan Kurultay’ın ardından henüz yargı süreci tamamlanmadan bir kez daha kurultay kararı aldı. Parti Meclisi, yeni kurultayın 28–30 Kasım tarihleri arasında Ankara’da yapılacağını duyurdu.

ÖZGÜR ÖZEL İMZA TOPLAMAYACAK

Mevcut genel başkan Özgür Özel, yeniden aday olmak için imza toplamaya gerek duymayacak. Ancak genel başkanlığa talip olan diğer isimlerin, toplam delegelerin en az yüzde 5’inin (68 delegenin) imzasını divan kuruluna sunması gerekiyor.

Van, Kürt Çalıştayı’na ev sahipliği yapacak!
Van, Kürt Çalıştayı’na ev sahipliği yapacak!
İçeriği Görüntüle

3 GÜN SÜRECEK KURULTAY MARATONU

39’uncu Olağan Kurultay’ın ilk gününde yeni parti programı oylanacak. İkinci gün genel başkan seçimi yapılacak, üçüncü gün ise Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek. Böylece CHP, olağanüstü toplantılarla birlikte sadece iki yılda 5’inci kez kurultaya gitmiş olacak.

Muhabir: Suat Tink - Haber Merkezi