Edremit Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Doğan Nurses, ilçedeki eğitim kurumlarını ziyaret ederek yeni döneme yönelik çalışmaları değerlendirdi.

İlk olarak 100. Yıl Cumhuriyet Anaokulu ziyaret edilirken, okulun sınıfları ve ortak kullanım alanları incelendi. Okulun fiziki durumu, ihtiyaçları ve yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde yürütülen hazırlıklar hakkında okul yönetiminden bilgi alındı.

Edremit Etüt Merkezi’nde eğitim çalışmaları incelendi
Edremit Etüt Merkezi’nde eğitim çalışmaları incelendi
İçeriği Görüntüle

Heyet daha sonra Erdemkent İlkokulu için yapımı devam eden yeni eğitim binasında incelemelerde bulundu. İnşaatın mevcut durumu ve sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi alınırken, yeni binanın tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunulmasına yönelik süreç değerlendirildi.

Faki Teyran Anadolu Lisesi için yapımı devam eden yeni okul binasını da ziyaret eden Kaymakam Özdemir, inşaat sahasında incelemelerde bulunarak çalışmaların ilerleyişi hakkında yetkililerden bilgi aldı. Binada tamamlanması gereken çalışmalar ve eğitim hizmetine kazandırılma süreci ele alındı.

İncelemelerin bir diğer adresi ise Selahattin Eyyubi Mahallesi'nde yapımı devam eden lise binası oldu. İnşaat alanını gezen Özdemir ve beraberindeki heyet, çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

Edremit ilçesinde gerçekleştirilen ziyaretlerde, yeni eğitim-öğretim dönemine hazırlıklar ile yapımı süren okul yatırımlarının mevcut durumu değerlendirilerek eğitim binalarının öğrencilerin kullanımına hazır hâle getirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı.

Kaynak: HACI YILMAZ- HABER MERKEZİ