Uzay teknolojileri, yapay zekâ, veri analitiği ve mühendislik alanlarında yenilikçi projelerin geliştirilmesini amaçlayan etkinliğe 90 katılımcı, 11 mentör ve 15 kişilik teknoloji yönetim ekibi katıldı. Katılımcılar, iki gün süren yarışma boyunca dünyanın karşı karşıya olduğu sorunlara çözüm üretmeye yönelik projeler geliştirdi.

Programın açılışında konuşan Van YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Görmez, kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekerek etkinliğin takım çalışması kültürüne katkı sağlayacağını ifade etti.

Görmez, gençlerin bu tür organizasyonlar sayesinde hem bireysel hem de toplumsal anlamda değer üreten çalışmalar ortaya koyabileceğini vurguladı. Ayrıca, üniversiteden üç akademisyenin jüri üyesi olarak yer aldığı programın, akademik birikim ile gençlerin yenilikçi fikirlerini buluşturduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Van Büyükşehir Belediyesi yüzlerce bisiklet alacak!
Van Büyükşehir Belediyesi yüzlerce bisiklet alacak!
İçeriği Görüntüle

İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik ise konuşmasında, 32 ilde gerçekleştirilen organizasyonun Doğu Anadolu ayağının Van’da yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Sürecin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve İnnovan Girişimcilik Merkezi tarafından güçlü bir şekilde sahiplenildiğini ifade eden Gedik, hedef kitlenin üniversite gençliği olması ve ortak çalışma kültürünün geliştirilmesi açısından etkinliğin önemine dikkat çekti.

İnnovan Girişimcilik Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erol Kına da konuşmasında, gençlerin uzay ve teknoloji alanındaki vizyonlarını desteklemeyi ve yenilikçi fikirlerin gelişimine katkı sunmayı önemsediklerini belirterek etkinliğin ülkemizin bilim ve teknoloji yolculuğuna ilham vermesini temenni etti.

Etkinlik, Türkiye Uzay Ajansı’ndan Çağla Ceren Ceyhan’ın çevrim içi bağlantı ile gerçekleştirdiği açılış sunumu ile başladı. Ardından katılımcılar etkili sunum stratejileri eğitimi aldı ve proje geliştirme sürecine geçti. İki gün süren yoğun çalışmaların ardından ortaya çıkan projeler jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren takımlar altın, gümüş ve bronz madalyalarla ödüllendirildi.

Etkinliğe ayrıca Van Vali Yardımcısı Hasan Musab Okatan ve Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Tosun da katılım sağladı.

Kaynak: VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ