Hamas'ın yurt dışındaki siyasi bürosu başkanı Halid Meşal"Filistin şereflilerin adresi, birlik ve arenasıdır. Tarih yazarken Gazze'deki halkımızın kanı boşa gitmeyecek" dedi.

Meşal'in konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

"Cebaliye kampındaki işgalin menfur suçunu kınıyoruz

Kassam'daki kahramanlarımız Gazze Şeridi'ndeki acıları kriminal işgale tattırıyor.

Filistin, yalnızca Filistin halkının meselesi değil, Arap ve İslam milletlerinin meselesidir.

İşgal askeri açıdan yenilgiye uğratıldı ve şimdi çocuklardan ve kadınlardan intikam alıyor.

Dünyadaki Arap topluluklarını, canice, terörist savaşı durdurması için Amerikan başkanına baskı yapmaya çağırıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'de yaşananlara ilişkin tutumunu takdir ediyoruz.

Silah taşıyan herkes Mescid-i Aksa ve millet için kazanma sorumluluğunu taşımalıdır.

Gazze'ye yönelik saldırıyı kınamak için halk kitlelerinin sokaklara çıkması gerekiyor.

Alimler, Gazze'de olup bitenler konusunda fetvalar vererek ve yöneticilere baskı uygulayarak oyunun kurallarını değiştirmeli.

Mısır ve Ürdün'ün Filistinlileri anavatanlarının dışına çıkarmayı reddetmedeki rolünü takdir ediyoruz.

Gazze'deki hükümet, şehit sayısını açıkladı! Gazze'deki hükümet, şehit sayısını açıkladı!

Direnişin nihai zaferinden eminiz.

Terörist işgalin bu savaşta başarısız olmasının ardından ailelerimizle ve halkımızdan sivillerle, özellikle çocuklar ve kadınlarla bizden intikam almak, zafere ulaşmak için Gazze halkını parçalamak istiyor.

Direnişin elinde tuttuğu Siyonist tutsakların sayı ve rütbelerinin ayrıntılarına girmeyeceğim.

Gazze halkı direniş mevzilerinden gurur duyuyor.

Suçlu terör düşmanı, bombalama ve saldırganlığın ağırlığı altında bizimle müzakere yapmak istiyor.

İşgal Gazze'de birçok katliam gerçekleştirdi ancak direniş kararlılığını sürdürdü.

İşgal ne zaman kaybetse sivillere karşı daha çok katliam yapıyor, bunların sonuncusu Cebaliye katliamı.

7 Ekim, işgale karşı Filistin direnişi ve mücadelesinde bir dönüm noktasıdır.

Filistin halkı, Mescid-i Aksa'nın ve kutsal mekanların savunulması, esirlerin özgürleştirilmesi, Gazze ablukasının kırılması ve Filistin'in özgürleştirilmesinde milleti temsil etmektedir.

Gazze Şeridi'nde 17 yıldır devam eden kuşatma, Gazze halkının kararlılığını kırmadı, aksine direnişin gücünü ve kararlılığını artırdı.

Zafer bir saat sabırdır, kim zarara daha çok sabrederse sonunda kazanan o olur ve biz galip gelenleriz inşaAllah.

Arap ülkelerinin Filistin halkına destek yönündeki pozisyonlarına değer veriyoruz ve halkımızı ve direnişimizi desteklemek için onlardan daha fazlasını talep ediyoruz.

Bu, milletin çıkarlarını savunmak ve cani terör işgaline karşı mücadele etmek için el ele vermek için hakikat ve uyanış anıdır.

Filistin şereflilerin adresi, birliği ve arenasıdır."