HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yürütülen konut projelerindeki bir eksikliğe dikkat çekti.

Milletvekili Dinç, "İlkevim Arsa" projesine başvuran vatandaşların, aynı anda "500 bin konut projesi"ne başvuramıyor olmasının "ciddi bir eksiklik" olduğunu vurguladı.

Dinç, eleştirisinin gerekçesini şu şekilde açıkladı:

Arsa Tahsisindeki Belirsizlik: "İlkevim Arsa" projesi ile ilgili birçok yerde arsa tahsisi yapılmamış, projenin kesin bilgi ve takvimi şeffaf bir şekilde açıklanmamıştır.

Van su bolluğu içinde “susuzluk” yaşıyor!
Van su bolluğu içinde “susuzluk” yaşıyor!
İçeriği Görüntüle

Çözüm Talebi: Bu belirsizlik nedeniyle mağdur olan arsa başvuru sahiplerinin, 500 bin konut projesine başvuru yapabilmeleri için önlerindeki engellerin derhal kaldırılması gerektiğini belirtti.

Dinç'in bu açıklaması, daha önce TBMM'deki basın toplantısında dile getirdiği (üç yıldır adım atılmaması) eleştirisinin bir tekrarı ve çözüm odaklı bir talebi olarak gündeme yansıdı.

Muhabir: Suat Tink