Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Emlak Yönetim, Van’ın İpekyolu ilçesi Şafak Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 1.460,34 metre kare büyüklüğündeki parselini satışa çıkardığını duyurdu.

Van İpekyolu Şafak Mahallesi 5585 ada ve 2 parsel üzerinde yer alan 1.460,34 metre kare alan üzerindeki parsel, 2 milyon 750 bin TL’den alıcısını bekliyor.

Parsel için belirlenen teminat tutarı 500 bin TL olurken, kanuni faiz, %25 peşin - 24 ay vade veya peşin şeklinde satışa sunuluyor.

İmar durumunda konut alanın a-4, emsal: 1.20, taks:0,30 olarak geçen parselin kısa sürede yeni sahibini bulması bekleniyor.

Van’daki lunaparklara güvenlik denetimi
Van’daki lunaparklara güvenlik denetimi
İçeriği Görüntüle

İHALE KATILIMCISININ SORUMLULUKLARI

Teklif sahibi, açık artırmada satışa sunulan gayrimenkulü görüp incelemiş olduğunu, dolayısıyla sonrasında teklifte bulunduğu gayrimenkulle ilgili ayıp, gizli ayıp, eksiklik, işgal vb. nedenlerle ilgili her türlü talep, itiraz, vb. haklarından peşinen feragat etmiş sayılacağını kabul ve taahhüt eder.

Ayrıca teklif verenler;

• Tüm şartname ve eklerini okuyup anladığını,

• Sorumluluklarını bildiğini,

• İhaleye konu gayrimenkulü zeminde gördüğünü ve gerekli incelemelerde bulunduğunu,

• Açık artırmaya konu gayrimenkulün fiili, hukuki ve idari durumuna vakıf olduğunu,

Açık artırma tarihinden sonra, ilgili yasa ve mevzuatlardaki değişiklikler nedeni ile gayrimenkulün hukuksal durumunda değişiklik olması halinde BAŞKANLIK’ın herhangi bir sorumluluğunun olmadığını; ayrıca gayrimenkule teklif verenin BAŞKANLIK’tan herhangi bir hak talebinde bulunmayacağını kayıtsız şartsız kabul eder.

İnternet bağlantıları ile açık artırmaya katılacak gerçek ya da tüzel kişiler, açık artırmaya salondan katılmak yerine uzaktan teklif vermeyi kendi iradeleriyle kabul etmişlerdir. Bu nedenle; kullandıkları internet bağlantıları bilgisayar yazılım sistemleri ve EMLAK YÖNETİM’in internetten teklif alınabilmesi için oluşturduğu sistemler dahil tüm teknik altyapıdan kaynaklı herhangi bir sebeple tekliflerinin farklı, yanlış, eksik, fazla, geç vd. şeklinde ulaşması nedeniyle herhangi bir itiraz hakları olmadığını kabul ederler. Bu konuda BAŞKANLIK/EMLAK YÖNETİM’in herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır, teklif açık artırma anında görüldüğü haliyle işleme alınacaktır. Kürsü başkanının satış sonlandırma beyanı esastır. İnternet ortamından veya salondan açık artırmaya katılan kişilerin, satış sonlandırma eylemi gerçekleştirildikten sonra tekliflerin yazılım ekranına düşme hali dahil olmak üzere peyleri geçerli olmayacaktır.

TEMİNATIN İADESİ

Açık artırma sonrası en yüksek 1. ve 2. teklif sahipleri dışındaki teklif sahiplerinin yatırmış olduğu katılım teminatları açık artırma tarihinden itibaren en geç 5 (Beş) iş günü içerisinde şartnamede beyan etmiş oldukları IBAN numaralarına iade edilir.

En yüksek 2. teklif sahibinin katılım teminatı, en yüksek teklifi sahibinin yükümlülüklerini yerine getirmesi ve tapu devri/sözleşme imzalanmasının ardından iade edilir.

Muhabir: HACI YILMAZ