Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Kadın ve Aile Hizmetleri binasında açılan Kur’an-ı Kerim kursuna çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.

Çocukların Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmelerine katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilen kursa, 7-12 yaş aralığında 40 öğrenci katılıyor. Haftanın 5 günü devam eden eğitimlerde çocuklara ilk olarak Elif-Ba öğretiliyor.

Eğitimlerde harflerin tanınması, doğru telaffuz edilmesi ve birleştirilmesine yönelik çalışmalar yapılıyor. Elif-Ba eğitimini tamamlayan öğrencilerin Kur’an-ı Kerim okumaya geçmeleri hedefleniyor.Van Büyükşehir'den Çocuklara Kur'an Dersi (1)

Çocukların yaş gruplarına uygun şekilde sürdürülen kursta, öğrenilen bilgilerin pekiştirilmesi amacıyla tekrar ve uygulamalara da yer veriliyor. Düzenlenen çeşitli etkinliklerle eğitimlerin çocuklar için daha verimli ve keyifli hale gelmesi sağlanıyor.

Kursa katılan öğrencilerden Doruk Ebeperi, “Elif-Ba öğreniyorum ve etkinlikler yapıyorum. Kur’an-ı Kerim hocamıza ve belediyemize teşekkür ederim” dedi.

Öğrencilerden Ümmügülsüm Mutlu ise “Elif-Ba öğrendikten sonra Kur’an-ı Kerim’e geçerek okumayı öğreneceğim. Hocamızla birlikte çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Belediyemize ve öğretmenimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Van Mısır Çarşısı’nın yeni projesi belli oldu!
Van Mısır Çarşısı’nın yeni projesi belli oldu!
İçeriği Görüntüle

Kurs sayesinde çocuklar Kur’an-ı Kerim öğrenirken yaz tatillerini de verimli bir şekilde değerlendiriyor.

Van Büyükşehir Belediyesi, çocukların eğitimine ve gelişimine katkı sunan çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ