Gece saatlerinde teknelerine binen balıkçılar, ‘Vira Bismillah’ diyerek sezonun ilk ağlarını suya bıraktı. Sezonun açılışına Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu da katılarak balıkçılara bereketli ve kazasız bir sezon temennisinde bulundu.
VAN GÖLÜ’NÜN İNCİSİ: VAN BALIĞI
Van Gölü’nün endemik türlerinden biri olan Van Balığı, neslinin korunması amacıyla her yıl üreme dönemi olan 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında avlanma yasağıyla korunuyor. Yasağın kalkmasıyla birlikte sabahın ilk ışıklarında göle açılan balıkçılar, sezonun heyecanını yaşadı.
“HEM BALIĞIMIZ HEM GÖLÜMÜZ KORUNMALI”
Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, avlanma sezonun başladığını belirterek, “Van Gölü’nün hem ekosistemini hem de balık varlığını korumak hepimizin ortak görevidir. Bu yıl da hem bereketli hem sürdürülebilir bir sezon diliyoruz. Kurallara uyalım, gelecek nesiller de bu güzelliği görsün” ifadelerine yer verdi.
Yasağın sona ermesiyle birlikte teknelerindeki ağları suya bırakan balıkçılar ise, ilk avdan memnun kaldıklarını ifade etti.