Van Gölü sahilindeki Gevaş Göründü sulak alanındaki sazlıklarda henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın saatler sonra kontrol altına alınabildi.

Sazlık yangınını görenlerin haber vermesi üzerine bölgeye giden Gevaş İtfaiye Grup Amirliği ekiplerinin uzun uğraşları sonucu yangın söndürüldü.Van Sazlık Yangını-1

Son günlerde Van’da sazlıkların yakılması binlerce kuş ve canlının yaşamını sonlandırdı.

Van’da TOKİ’den arsa fırsatı! 400 bin TL’den başlayan fiyatlar
Van’da TOKİ’den arsa fırsatı! 400 bin TL’den başlayan fiyatlar
İçeriği Görüntüle

Vangölü Aktivistleri, "Van Gölü havzasında yıllardır dillendirdiğimiz anızların yakılmasına artık bir son verilmelidir. Engil Dilkaya Deltasından sonra Göründü Sulak alanındaki sazlıkların yakılması binlerce kuş ve canlının yok olmasına sebep oldu. Göçmen kuşların uğrak yeri olan bu alanların korunması için ivedi kamulaştırma kararları alınmalı. Projelendirilerek kuş gözlem noktalarına çevrilmeli ve sivil toplum kuruluşlarıyla protokol kapsamında yönetilmeli" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Furkan Ersöz