Van’da günlerdir etkili olan yoğun kar yağışı sonrası onlarca yerleşim birimine ulaşım sağlanamazken birçok bölgede çığ olayları yaşanıyor. Çatak’ın Adnan Menderes ve Bahçelievler Mahallesinde de evlerin üzerine çığ düştü.

Çığ olayında bir kadın karların altında kalarak gözden kayboldu. Mahalle sakinleri, İtfaiye, Jandarma ve Umke ekiplerinin yoğun çabaları sonucunda sağ kurtarılan kadın hastaneye kaldırıldı.
Van Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “İlimiz Çatak ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde saat 11.00 da meydana gelen Çığ olayında bir kişinin çığ altında kaldığını ihbarına Çatak İtfaiye Grup Amirliği ekiplerimiz anında müdahalede bulundu. İtfaiye ekiplerimiz, Jandarma ve Umke ekiplerince yapılan arama faaliyetlerinde 1 vatandaşımız kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Yaralı vatandaşımıza ve bölge halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, böylesi felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.” denildi.







