Kentin yıllardır büyük bir özlemle beklediği sebze ve meyve hali projesi hayata geçiriyor. Bu kapsamda yapımına süren ve 23 bin 803 metrekaresi kapalı olmak üzere 162 bin 181 metrekarelik arsa alanıyla bölgenin en büyük sebze hallerinden biri olacak yeni sebze hali kompleksinde çalışmalar sürüyor.

Van’da 1990 yılında 40 bin 190 metrekare alan üzerine inşa edilen 87 adet komisyoncu, 7 adet sosyal tesisten oluşan mevcut sebze halinin kentin ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalması üzerine harekete geçen Van Büyükşehir Belediyesi, çağın gereklerine uygun, daha geniş, hijyenik ve modern altyapıya sahip bir sebze halinin inşasını sürdürüyor.

%50 fiziki gerçekleşmeye ulaşan yeni sebze ve meyve haliyle, kentin daha modern, daha düzenli ve daha güçlü bir ticaret altyapısına kavuşması hedefleniyor. Soğuk hava depolarından sosyal alanlara kadar her detayın düşünüldüğü yeni sebze halinin kısa sürede tamamlanarak hizmete alınması amaçlanıyor.

Van-Erciş Karayolu üzerinde, çevre yolu bağlantı köprüsünün bulunduğu stratejik noktada yapımı süren sebze ve meyve halinin, daha işlevsel bir hale kavuşması bekleniyor. Ayrıca şehirlerarası otobüs terminali ve sebze halinin aynı bölgede konumlandırılması, lojistik bütünlük açısından önemli bir avantaj sunarken, esnafın ve üreticinin iş yapma kapasitesine de olumlu katkı sunması amaçlanıyor.

PROJEDE NELER VAR?
Modern bir şekilde tasarlanan yeni sebze hali projesinde; soğuk hava depoları, dükkânlar, idari bina, ibadethaneler, yeşil alan, otopark, sosyal alanlar, ticari alanlar, konferans salonu, yönetim birimleri, ofisler, araç yıkama istasyonu, kafeterya, TIR otoparkı gibi çok sayıda modern donatı yer alıyor. Yeni sebze hali projesinin yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete alınması hedefleniyor.





