Filistin’de soykırım yapan katil israil’in finansörlüğünü yaptığı için boykot listelerinin başında yer alan Burger King, Van’da ikinci şubesini açıyor. Bu karara tepki gösteren vicdanlı vatandaşlar, 3 ayı aşkın bir süredir boykot nöbeti tutuyor.
Her hafta olduğu gibi Kazım Karabekir Caddesi (Maraş) üzerinde açılacak yeni şubenin önünde toplanan vatandaşlar, Gazze'deki katliamların finansörü olan Burger King’i Van’da istemediklerini belirterek protesto eylemi düzenledi.
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını lanetleyen kalabalık, boykot çağrısında bulundu.

SÜRÜCÜLER DE EYLEME DESTEK VERDİ
Protesto öncesinde grup üyeleri, "Boykota katıl, kornaya bas" yazılı dövizlerle cadde üzerindeki sürücülere seslendi. Çağrıya destek veren çok sayıda sürücü korna çalarak eyleme katıldı.
Yaklaşık bir saat süren programda basın açıklaması okunurken, katılımcılar da çeşitli sloganlar atarak soykırım destekçilerini lanetledi.
Göstericiler, temsili kefenli bebekleri şube önüne bırakarak Gazze'deki bebek ölümlerine dikkat çekti.
Program, Gazze'de hayatını kaybeden siviller ile yaşamını yitirenler için edilen duanın ardından sona erdi.




