Türkiye Futbol Federasyonu’nun yaptığı açıklamaya göre Ivan Cedric, 01.02.2026 tarihinde oynanan Bandırmaspor–Vanspor Trendyol 1. Lig müsabakasındaki kural dışı hareketi gerekçesiyle, Futbol Disiplin Talimatı’nın 43. maddesi uyarınca 02.02.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildi.

Vanlı Muaythai sporcularından büyük başarı
Vanlı Muaythai sporcularından büyük başarı
İçeriği Görüntüle

Karar, Vanspor camiasında büyük tepkiyle karşılanırken, karşılaşmada hakem yönetiminin maçın önüne geçtiği ve verilen kartın ağır olduğu yönünde görüşler dile getirildi. Taraftarlar ve spor kamuoyu, pozisyonun yeniden değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Öte yandan TFF’nin aynı haftaya ilişkin PFDK sevk listesinde İstanbulspor’dan Fahri Kerem Ay, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü ve futbolcusu Çekdar Orhan, Iğdır FK, Erzurumspor FK, Sarıyerspor, Boluspor, Sakaryaspor, Çorum FK ve Ümraniyespor gibi birçok kulüp ve futbolcu da farklı disiplin maddelerinden PFDK’ya sevk edildi.

Vanspor cephesinde gözler şimdi PFDK’dan çıkacak karara çevrilirken, kulüp yönetiminin futbolcusuna verilen kırmızı kart ve sevk kararına ilişkin hukuki girişimlerde bulunabileceği ifade edildi.

Muhabir: HACI YILMAZ